Laborant – ter ondersteuning van het Verstreken lab

Leuven VIB-KU Leuven Center for Brain & Disease Research

03 Feb 2020

Leuven

VIB-KU Leuven Center for Brain & Disease Research

Patrik Verstreken Lab

Technical Support

1

Beschrijving

Het Verstreken lab maakt deel uit van het VIB-KU Leuven Center for Brain & Disease Research aan de KU Leuven, dat behoort tot de top 50 van universiteiten ter wereld. In ons centrum bestuderen 340 onderzoekers de fundamenten van de werking van het brein en wat in het brein misgaat bij ziekte.

Ons lab, Labo voor neuronale communicatie, probeert de moleculaire mechanismen van synaptische functie in gezondheid en neurodegeneratieve ziekte te begrijpen. Met behulp van fruitvliegen en menselijke zenuwen, gegenereerd door herprogrammering van patiënten cellen, richten we ons op belangrijke moleculen en organellen die synaptische functie reguleren en gaan we na hoe deze verkeerd worden gereguleerd in de ziekte van Parkinson en taupathieën. Met deze kennis hopen we te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingsmogelijkheden.

Om ons team van postdocs, PhDs en laboranten te versterken, zijn wij op zoek naar een gemotiveerde laborant die gepassioneerd is door wetenschap, zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, leergierig en resultaatgericht te werk gaat, zowel in planning als rapportering.

De geselecteerde kandidaat zal praktische ondersteuning bieden aan de projecten van het laboratorium en samen met andere collega’s in het laborantenteam ingeschakeld worden in het uitvoeren van algemene labotaken.

Profiel

  • Je bezit een diploma in laboratoriumtechnologie, biomedische of biologische wetenschappen (bachelor / master) of gelijkwaardig;
  • Je hebt ervaring met meerdere standaard laboratoriumtechnieken (zoals western blotting, RNA/DNA-isolatie, PCR, ...); ervaring met een of meer van de volgende technieken is een plus: Immunohistochemie, microscopie en/of celkweek (transfectie, infectie, cellulaire testen, ...);
  • Je bent een gemotiveerd en positief ingesteld persoon met een goede kennis van Nederlands en Engels (spreken en schrijven).

Kandidaten die in het bezit zijn van een PhD of een PhD-training ambiëren, komen niet in aanmerking voor deze functie.

Wij bieden:

  • Toegang tot de nieuwste en meest geavanceerde infrastructuur
  • Een stimulerende internationale onderzoeksomgeving
  • Competitief salaris en extralegale voordelen
  • Contract van onbepaalde duur
  • Startdatum : zo snel mogelijk

Hoe solliciteren?

VIB’s research teams have a very international character (40 different nationalities in our Center), therefore we ask you to apply in English. Please use the VIB HR Application tool. Applications by email will not be considered.

A short list of applicants will be selected based on the CV, motivation letter and at least one reference. Shortlisted applicants will be invited for interviews.

Applications are welcome until the position is filled.

For more information: contact Sabine Kuenen or check the links below.