HR Assistant

Leuven VIB-KU Leuven Center for Cancer Biology

02 Jan 2023

Leuven

VIB-KU Leuven Center for Cancer Biology

Admin

1

We zijn het Center voor Kankerbiologie (CCB - https://ccb.sites.vib.be/en ), één van de onderzoekscentra van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB - https://vib.be )  aan de KU Leuven.  Het Center is gelegen op de site Campus Gasthuisberg in Leuven.

Het VIB is een onafhankelijk onderzoeksinstituut en verricht innovatief onderzoek op het vlak van de Life Sciences.  VIB bundelt negen onderzoekscentra  verspreid over de vijf Vlaamse universiteiten.

Het CCB bestaat vandaag uit 13 onderzoeksgroepen met elk een specifieke focus op kankeronderzoek.  In totaal zijn we vandaag met een 230 gedreven medewerkers, waarvan 40% met een internationaal profiel.

Een centraal team van 12 medewerkers ondersteunt onze onderzoeksgroepen op administratief en logistiek vlak.  Voor de uitbreiding van dit team kijken we uit naar een enthousiaste HR Assistant.

Job inhoud

Je functie bestaat uit een diverse mix van vooral HR administratie en een aantal algemeen organisatorische taken.  Je werkt nauw samen met de HR Officer en de centrale HR diensten van het VIB en de KU Leuven.

HR

 • Je bent mee verantwoordelijk voor het on- en off boarding van de - internationale - medewerkers en voor het beheer van alle personeelsdossiers van de 230 researchers en ondersteunend personeel.
 • Je beantwoordt de courante HR gerelateerde vragen van de medewerkers.
 • Je bent de contactpersoon voor de inkomende - internationale – studenten,  stagiairs en visiting scientists om hun tijdelijk studieverblijf of onderzoeksactiviteit in het center te organiseren.

Logistiek

 • Je bent verantwoordelijk voor de lokale toegangscontrole.

Profiel

 • Je hebt een bachelor diploma in een relevante administratieve richting en/of hebt een relevante ervaring (2 jaar) opgebouwd in een gelijkaardige functie.
 • Je hebt een goede algemene kennis van HR gerelateerde zaken, kennis van de personeelsstatuten eigen aan een universiteit is een plus.
 • Je bent service minded, werkt accuraat en proactief en bent discreet waar nodig.
 • Je kan een veelheid aan taken combineren en kan werken met korte deadlines.
 • Je bent een team player en houdt van een open en collegiale samenwerking.
 • Gezien de internationale context waarin je werkt is een goede kennis van het Engels (spreken en schrijven) essentieel.  

We bieden

 • Een gevarieerde job in een internationale context
 • Een mooi loonpakket met extra-legale voordelen
 • Een 4/5 tewerkstelling

Ben jij de kandidaat die we zoeken ? 

Solliciteer dan online via de VIB sollicitatietool.

Heb je vragen omtrent deze vacature, neem dan contact op met christel.vanslembrouck@vib.be

Graag ontvangen we je kandidatuur voor 20 januari 2023.

VIB values diversity - in backgrounds and in experiences. The institute needs people from all backgrounds and ways of life to help build a thriving scientific environment. VIB is therefore looking for candidates who are not only strong in their own aptitudes but care deeply about supporting each other's growth. VIB's collaborators are people with different strengths, experiences and backgrounds, who share a passion for science that generates impact in science and in society. Diversity not only includes race and gender identity, but also nationality, age, disability status, sexual orientation, religion and many other parts of one’s identity. All of VIB’s employees’ points of view are key to its success, and inclusion is everyone's responsibility.