Greenhouse technician / Serre technieker

Nevele VIB Headquarters

20 Nov 2023

Nevele

VIB Headquarters

Technical Support

1

Over het instituut en de onderzoeksinfrastructuur

Bij VIB is het onze missie om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te doen om een beter begrip te krijgen van de mechanismen van het leven en om onze onderzoeksresultaten te vertalen naar producten en oplossingen, die de samenleving ten goede komen. Wij geloven dat onderzoek naar moleculaire mechanismen zal leiden tot een betere levenskwaliteit, economische groei en duurzaam maatschappelijk welzijn.

De ambitie van de VIB Agro-Incubator is om het huidige AgBio/AgTech-ecosysteem te bevorderen, start-ups te ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen in de sector te katalyseren door diensten aan te bieden aan de industrie en de academische wereld. De focus ligt op duurzame landbouw, mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering, biologische gewasbescherming en digitale landbouw. VIB wil de hoogtechnologische faciliteiten van de site inzetten als een magneet voor landbouwinnovatie.

Functiebeschrijving

De site van de VIB Agro-incubator bevat 3500 m2 serreoppervlakte. Om het serrewerk in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een polyvalente serremedewerker. Je helpt met het opkweken van verscheidene plantensoorten onder de gewenste condities. Je staat mee in voor de algemene gewasbescherming van de planten in de serre. Verder help je met de opvolging van fenotyperingsactiviteiten op geautomatiseerde platformen, waarbij je ook verbeteringsvoorstellen doet in de werkprocedures. We streven naar hoog kwalitatieve experimenten waarbij goede hygiëne een zeer belangrijk aspect is. Daarvoor zal je mee instaan voor het reinigen en ontsmetten van serre-infrastructuur. Op de site werken we met onderzoeksopstellingen die soms nodig zijn bij experimenten en daarvoor is een technische achtergrond een grote meerwaarde. Daarnaast is er ook nood aan assistentie bij technisch onderhoud van bestaande infrastructuur.

Profiel

 • Je hebt een gezonde interesse in plantenkweek en verzorging
 • Een tuin- of landbouw ervaring of voorkennis is een plus, maar geen must
 • Een technische opleiding of interesse in techniek is een plus
 • Je bent in bezit van een fytolicentie of wil deze graag behalen
 • Je bent in bezit van een heftrucklicentie of wil deze graag behalen
 • Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook een team player
 • Je hebt oog voor detail, werkt nauwkeurig en je hebt veel verantwoordelijkheidszin
 • Je kan goed omgaan met werken in warme temperaturen
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en/of in het Engels
 • Kennis van PC en Microsoft Office software pakketten

We bieden

 • Een tewerkstelling van onbepaalde duur
 • Een gevarieerde job in een dynamische en internationaal georiënteerde organisatie
 • Een stimulerende en ondersteunende omgeving met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling

Hoe solliciteren?

Gemotiveerde kandidaten worden gevraagd online te solliciteren. Gelieve een motivatiebrief en CV bij je sollicitatie toe te voegen. Een eerste beoordeling van de kandidaturen zal onmiddellijk starten. Sollicitaties zijn welkom totdat de vacature is ingevuld.

Voor meer informatie m.b.t deze functie kan je mailen naar Stijn Dhondt.

VIB values diversity - in backgrounds and in experiences. The institute needs people from all backgrounds and ways of life to help build a thriving scientific environment. VIB is therefore looking for candidates who are not only strong in their own aptitudes but care deeply about supporting each other's growth. VIB's collaborators are people with different strengths, experiences and backgrounds, who share a passion for science that generates impact in science and in society. Diversity not only includes race and gender identity, but also nationality, age, disability status, sexual orientation, religion and many other parts of one’s identity. All of VIB’s employees’ points of view are key to its success, and inclusion is everyone's responsibility.