Laborant ter ondersteuning van de expertise-eenheid elektrofysiologie

Leuven VIB-KU Leuven Center for Brain & Disease Research

21 May 2024

Leuven

VIB-KU Leuven Center for Brain & Disease Research

Technical Support

1

Beschrijving

Het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek maakt deel uit van het VIB Life Sciences instituut en is geïntegreerd binnen de KU Leuven, één van de 75 beste universiteiten ter wereld. De meer dan 300 onderzoekers in ons onderzoekscentrum bestuderen de moleculaire en cellulaire mechanismen die ten grondslag liggen aan het functioneren van hersenen, zowel in gezondheid alsmede in afwijkende (ziekte gerelateerde) omstandigheden. Ons visie is dat deze fundamentele kennis de basis vormt voor het ontwikkelen van gerichte therapieën voor hersenaandoeningen.  

Het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek beschikt over verschillende top onderzoeksfaciliteiten, waarvan de expertise-eenheid elektrofysiologie er één is. Dit platform is uitgerust met moderne elektrofysiologie systemen, die gebruikt worden om (elektrische) hersenactiviteit te meten van grote neuronale netwerken tot en met individuele cellen. De elektrofysiologie eenheid is verantwoordelijk voor experimenten die single cell elektrofysiologie, multi electrode arrays, optogenetica en/of functionele fluorescentie beeldvorming vereisen.

Ter ondersteuning van het werk in onze expertise-eenheid zijn we op zoek naar een toegewijde en zeer gemotiveerde laborant om het team te versterken. De succesvolle kandidaat zal worden opgeleid in de bovengenoemde methoden en uiteindelijk zal van hem/haar worden verwacht dat hij/zij zelfstandig experimenten uitvoert en analyseert. De beheersing van deze technieken zal in fasen worden georganiseerd, te beginnen met multi electrode array experimenten. Daarnaast zal hij/zij ook betrokken zijn bij andere aspecten die vereist zijn binnen de organisatie van de elektrofysiologieexpertise-eenheid, zoals: het onderhoud van het lab, bevoorrading van materialen en bijhorende bestellingen en het assisteren van externe gebruikers van de unit.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een diploma in de biomedische of biologische wetenschappen (professioneel Bachelor/Master/Engineer) of gelijkwaardig.
 • Een FELASA B-certificaat voor dierenwerk is een voordeel.
 • Theoretische of praktische ervaring op een van de volgende gebieden is een voordeel:
  • elektrofysiologische experimenten (in vivo, multi array, field- en/of whole-cell experimenten)
  • Beeldvorming van levende cellen (b.v. calcium/SypHy-beeldvorming)
 • Je moet nauwkeurig, detailgericht, onafhankelijk en gemotiveerd zijn, maar ook goed kunnen samenwerken met andere leden/gebruikers van de onderzoekseenheid.
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent leergierig en laat je niet gemakkelijk ontmoedigen tijdens het proces van het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Wij bieden

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een competitief salaris en extralegale voordelen
 • Toegang tot de modernste infrastructuur en de allernieuwste technologieën
 • Een stimulerende en internationale onderzoeksomgeving
 • Startdatum: zo snel mogelijk

Hoe moet ik solliciteren?

Volg de online sollicitatieprocedure en voeg een gedetailleerd cv, een motivatiebrief met eventueel uitleg over je onderzoekservaring en de contactgegevens van (bij voorkeur) meerdere referenties bij.

Voor meer informatie: neem contact op met [email protected] of bezoek onze webpagina VIB-KU LEUVEN CENTER FOR BRAIN & DISEASE RESEARCH

VIB values diversity - in backgrounds and in experiences. The institute needs people from all backgrounds and ways of life to help build a thriving scientific environment. VIB is therefore looking for candidates who are not only strong in their own aptitudes but care deeply about supporting each other's growth. VIB's collaborators are people with different strengths, experiences and backgrounds, who share a passion for science that generates impact in science and in society. Diversity not only includes race and gender identity, but also nationality, age, disability status, sexual orientation, religion and many other parts of one’s identity. All of VIB’s employees’ points of view are key to its success, and inclusion is everyone's responsibility.